Nagyon jóban lettem a morfiummal

2010.06.07. 19:33
Rossi lábadozik, száz százalékos lesz, de még nem tudni, mikorra. Hat futamot szinte biztosan kihagy, de egyelőre nem helyettesítik.

Kettős nyílt lábszártörést szenvedett szombaton, az Olasz GP szabadedzésén Valentino Rossi, azonnal megműtötték, már telefoninterjút is adott az Italia1 tévécsatornának.

”Jól érzem magam, főleg mióta kiderült, hogy jóban vagyok a morfiummal – viccelt a fájdalomcsillapítással Rossi. – Nehéz pillanatokon vagyok túl, de a hangulatom rendben. A műtét nagyszerűen sikerült, családtagként kezelnek engem a kórházban. Most már csak várnom kell, amíg elkezdődhet a rehabilitáció, a legfontosabb, hogy újra száz százalékos lehetek.”

A kilencszeres világbajnok a hétvégéig marad a firenzei kórházban, majd hat hétig csak mankóval járhat. Hétfőn újra megműtötték, a firenzei Careggi kórházban alig egy óra alatt bezárták a sebét, kezdődhet a lábadozás.

Visszatéréséről pontosat még senki nem tud mondani, annyi biztosnak látszik, hogy a július végén kezdődő egy hónapos nyári szünetig nem indul újra. Nincs sok értelme siettetni, az év már elment, hat futamot legalább ki kell hagynia, ha teljesen egészségesen akar visszajönni. Elképzelhető, hogy megcélozza az augusztus 15-i Cseh GP-t.

Pótlásával a Yamaha sem siet, kiszámíthatatlan, ki kapja meg a motorját. A másik Yamaha-istálló versenyzői, Colin Edwards és Ben Spies nem a gyárral, hanem az istállóval vannak szerződésben, így előléptetésük nem egyszerű. Tesztpilótát nem akarnak Rossi helyére tenni, mert biztosan nem lenne elég gyors. A következő két nagydíjon Jorge Lorenzo valószínűleg társ nélkül marad.