Valentino Rossi már motorozik

2010.07.08. 11:35 Módosítva: 2010.07.08. 11:36
Misanóban 26 kört ment a lábtörésből lábadozó világbajnok, aki még mankózik, de jövő hétvégén futamon akar indulni.

Június ötödikén szenvedett kettős lábtörést az Olasz GP szabadedzésén Valentino Rossi, az egyik nyílt törés volt, azonnal megműtötték. Augusztus közepére várják vissza, de már szerdán kipróbált egy Superbike Yamahát Misanóban: 26 kört ment, legjobb ideje 2,5-3 másodperccel volt gyengébb a néhány héttel ezelőtti futam versenyképes eredményeinél.

"Azért teszteltem, hogy kiderüljön, mennyire tudok motorozni. Pozitív az eredmény, mert legalább tudok, de a Moto GP-hez sokkal több kell. Kicsit fáj a bokám, a térdem és a vállam, ami nem is elég erős, a bokám meg még nem mozog rendesen" - idézte a Gazzetta dello Sport a kilencszeres világbajnokot, akinek korábbi vállsérülése sem jött még rendbe.

A gépig mankóval jut el, de célja, hogy július 18-án ott legyen a Német Nagydíj rajtjánál.

"Tényleg vissza szeretnék térni a Sachsenringen, de még túl korai megmondani, lehetséges-e. Van 12 napunk, meglátjuk, hogyan javul az állapotom, elég egy hét múlva döntenem."

rossigo1

Ha Németország nem jönne össze, egy héttel később Laguna Secában, Amerikában indulhat újra Rossi, majd három hét szünet jön a szezonban. Az augusztus 15-i Cseh GP-n már szinte biztosan ott lehet.