Pedrosa bukott, kulcscsontját törte

2010.10.01. 13:16
A Repsol Honda spanyol motorosa a pénteki szabadedzésen bukott nagyot, több helyen is eltört a kulcscsontja. A Moto GP-2. pilótát megoperálják,a vasárnapi versenyt biztosan ki kell hagynia.

Kulcsonttörés miatt ki kell hagynia a hétvégi Japán Nagydíjat Dani Pedrosának, a Repsol Honda motorosának, aki a GP pénteki szabadedzésen bukott. A Moto GP-ben második helyén álló 25 éves spanyol versenyző két kör után esett, azonnal látszott, megsérült.

"Többszörös kulcscsonttrést szenvedett, mindenképpen meg kell operálni, hogy mielőbb visszatérhessen" - nyilatkozta Michele Macchiagodena, a Moto GP egészségügyi igazgatója. Szombaton Spanyolországban műtik, visszatérésének időpontja kérdéses.

Bukását műszaki hiba okozta, felakadt a gáz, így hiába fékezett a kanyar előtt, túl gyorsan kezdett befordulni.

"Éreztem, hogy valami nincs rendben, az esés elkerülhetetlen volt. Rögtön tudtam, hogy nem úsztam meg, mert nagyon fájt a bokám és a kulcscsontom" - idézte az autosport.com Pedrosát.

A spanyol 228 ponttal a második helyen áll a tabellán honfitársa, a 284 pontos Jorge Lorenzo mögött, kiesésével riválisa szinte biztosan világbajnok lesz. Vasárnap még nem, de a következő Maláj GP-n bebiztosíthatja a címet.

Pedrosának nincs szerencséje, idén korábban, tavaly és az előtt is megsérült. A szezon kezdete óta egészséges volt, de az újabb bukás élete legjobb formájánál történt: az évadban négyszer győzött, az utóbbi négy GP-n kétszer első, kétszer második lett, 56 pontra közelítette meg a favorit Lorenzót. Egyetlen riválisa volt, miután a harmadik Casey Stoner már 129 ponttal le van maradva Lorenzótól, nem lehet bajnok.

A pénteki japán gyakorláson a címvédő olasz Valentino Rossi volt a leggyorsabb, a második pozícióban a szintén olasz Andrea Dovizioso, a harmadikon Lorenzo végzett.