Antonio Banderashoz igazolt Talmácsi

2010.11.11. 09:25 Módosítva: 2010.11.11. 09:25
A Moto2-ben hatodik világbajnoknak előszerződése van a Jack & Jones istállóval, százmillió körül fizet az ülésért. Szakított a menedzserével, mostantól maga intézi az ügyeit.

Jövőre is ott lehet a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyében Talmácsi Gábor, a Moto2-ben idén hatodik magyar az ugyanebben a géposztályban szereplő Jack & Jones by Antonio Banderas istállónál folytatja, írja a Blikk.

A spanyol származású hollywoodi színész, Antonio Banderas csapata előszerződést kötött a világbajnokkal, Talmácsinak kell összeszednie a pénzt, amellyel biztosítottá válik a 2011-es szezonja.

A szezon végére csak fizetős versenyzői helyek maradtak, egy ülés ára nagyjából 135 millió forint. Talmácsi a következő hetekben tesztelheti az istálló versenygépét, az egyesült államokbeli Kenny Noyes lesz a csapattársa. A távozó 26 éves spanyol Joan Olivé helyére egyébként a hasonló korú Takahasi Juki is pályázott, ám a japán végül a Gresini-istállóhoz szerződik, ezért a magyaré lesz az állás.

Talmácsi és Favaro

Talmácsi szakított az őt tíz éve menedzselő Stefano Favaróval, szerződésük lejárt. A motoros a 2011-es szezonban saját maga intézi majd az ügyeit.

"Nagyon bízom benne, hogy versenyképes csapattal, megfelelő háttérrel szállhatok jövőre harcba. A következő év azonban más szempontból is mérföldkőnek számít majd, hiszen támogató háttércsapat nélkül, érdekeimet saját magam képviselve, hatalmas bizonyítási vággyal a szívemben vágok neki a 2011-es versenyzésnek. A Faster Management minden tagjának, különösen Stefanónak ezúton szeretném kifejezni őszinte elismerésemet és köszönetemet azért a munkáért, amivel a hosszú évek során a versenyzésemet segítették."

"Nagyon örülök, hogy pozitívan alakulnak a dolgok, és Magyarország első számú motorversenyzője jövőre is ott lehet a legjobbak között" - fogalmazott Stefano Favaro. "Szívből szorítok neki, hogy akár már jövőre megmutathassa, 2007-ben nem véletlenül lett világbajnok. Egyetértettünk abban, hogy elérkezett az idő pályafutása egy új szakaszának megnyitására, amiben én és a menedzsment többi tagja már nem vesz részt. Év végéig a megkezdett tárgyalások és a közös munka lezárásra kerül és 2011-től ki-ki a saját útján folytatja az életet."

"Bízom abban, hogy lesz olyan méltó utód, akivel legalább ekkora közös sikereket érünk el, mint Talmácsi Gáborral. Nagyon szép időszakot éltünk meg együtt, soha nem fogom ezeket az éveket elfelejteni."

Talmácsi 2000-ben, a Honda pilótájaként a Cseh Nagydíjon mutatkozott be, 20. lett. 2005-ben a KTM-mel a harmadik lett a 125 köbcentisek vb-pontversenyében. 2007-ben Apriliával világbajnok, egy évvel később harmadik volt ugyanebben a kategóriában. Tavaly a 250-ben kezdett, majd a Katalán Nagydíjon már a MotoGP-ben versenyzett. Idén a Moto-2-ben a hatodik lett a pontversenyben. Kilencszer nyert eddig futamot, összesen 25-ször állt a dobogón.

A héten rendezett valenciai teszten a Bimota versenygépét kipróbálhatta, a Suter is hívta tesztelni, Talmácsi a hét végén már ki is próbálja a Suter-vázat.