Talmácsi Gábor csapat nélkül maradt

2010.12.01. 16:36
Visszalépett a Talmácsi Gábort novemberben szerződtető Jack&Jones-istálló a jövő évi Moto2-es világbajnokságtól.

A főszponzor Jack&Jones kihátrált az Antonio Banderas nevével fémjelzett csapat mögül, amely így nem vállalja el az indulást a 2011-es Moto2-szezonban. A dán ruházati cég a napokban értesítette Dani Devahive csapatfőnököt döntéséről, írja a Nemzeti Sport online.

A lap úgy tudja, az istálló vezetősége nem meri megkockáztatni, hogy új szponzort keres a márciusi rajtig, ezért már most közölte pilótáival, Talmácsi Gáborral és az amerikai Kenny Noyes-szal, szabadon kereshetnek maguknak új istállót – jelentette a spanyol EFE hírügynökség.

D  FO20100814003

„Talán ez életem legnehezebb döntése az elmúlt tíz év alatt, mióta motoros csapatom van. Annak ellenére, hogy Antonio Banderasszal nagy tervekkel vágtunk neki ennek a projektnek, a gazdasági helyzet egy ilyen nehéz döntés meghozatalára kényszerített minket. Azért határoztunk így már most, és nem keresünk szponzort márciusig, mert felelősséggel tartozunk a csapat alkalmazottai és pilótai felé. Most még megvan a lehetőségük, hogy új csapatot keressenek, de márciusban már túl késő lenne nekik istállót találni" – mondta Dani Devahive.

„Jelen pillanatban nincsenek határozott terveink a jövőre. Azon dolgozunk, hogy segítsük a szerelőinket, pilótáinkat, szállítóinkat és támogatóinkat, hogy ha folytatni akarják a 2011-es világbajnokságon, akkor a lehető legjobb feltételekkel induljanak, és jó érzésekkel zárjuk le ezt az együtt töltött kétéves időszakot" – tette hozzá a csapatfőnök.

"Délután kaptam egy telefonhívást, amelyben közölték, hogy a főszponzor kihátrált az istálló mögül, így a csapat nem indul a vb-n. Sokkolt a hír - mondta Talmácsi. Még korai arról beszélni, melyik istálló jöhet számára szóba a 2011-es vb-n. - Egyelőre várom a hivatalos értesítést a visszalépésről, majd az után döntök és tárgyalok a hogyan továbbról."

A világbajnok magyarnak jelenleg menedzsere sincs, szerződésük lejárt, tíz év után szakított Stefano Favaróval. A motoros a 2011-ben saját maga intézi majd az ügyeit.

Talmácsi 2000-ben, a Honda pilótájaként a Cseh Nagydíjon mutatkozott be, 20. lett. 2005-ben a KTM-mel a harmadik volt a 125 köbcentisek vb-pontversenyében. 2007-ben Apriliával világbajnok, egy évvel később harmadik volt ugyanebben a kategóriában. Tavaly a 250-ben kezdett, majd a Katalán Nagydíjon már a MotoGP-ben versenyzett. Idén a Moto-2-ben a hatodik lett a pontversenyben. Kilencszer nyert eddig futamot, összesen 25-ször állt a dobogón.