Paris Hilton vb-esélyes motorcsapatot vett

2010.12.14. 12:00
A 125 köbcentis kategóriában indít csapatot, Talmácsi korábbi csapattársát és a 2010-es spanyol bajnokot is megszerezte, világbajnokságot akarnak nyerni.

SuperMartxé VIP by Paris Hilton néven saját motoroscsapatot indít jövőre a 125 köbcentis kategóriában Paris Hilton. Cél a 2011-es világbajnoki győzelem, ehhez Talmácsi Gábor volt csapattársát és a 2010-es spanyol bajnokot szerződtetik. A hivatalos bemutató szombaton, egy madridi szállodában lesz.

A celeb nemrég vásárolta meg az eddig By Queroseno Racing nevű barcelonai csapatot. Két versenyzője, a Talmácsi társaként 2007-ben több futamgyőzelmet is szerző Sergio Gadea, és a fiatal tehetség, Maverick Viñales szép eredményeket is hozhat. A csapat a lehető legjobb technikát kapja, befizettek két RSA Apriliára, olyan motorokkal mennek majd, amelyek az utóbbi években sok futamgyőzelmet hoztak.

A technikai igazgató az a Rossano Brazzi lesz, akivel Valentino Rossi 1999-ben első MotoGP világbajnoki címét szerezte.

A By Queroseno Racing szóvivője azt mondta, szerződés szerint Paris Hiltonnak öt versenyen kell megjelennie 2011-ben, de azt még nem tisztázták, melyek lesznek ezek.

A motorsportban nem ritka, hogy filmsztárok, más sportágban híres sportolók csapatot indítanak, Clarence Seedorf is százhuszonötben próbálkozott, Antonio Banderas pedig néhány hete Talmácsi Gábort igazolta le, de a főszponzor visszalépése miatt Moto2-csapata nem indul az idényben, a magyar világbajnok csapat nélkül van.