Nem adom fel, mindenre nyitott vagyok

2011.01.07. 11:30
A tavaly a Moto2-ben versenyző Talmácsi Gábor még nem tett le arról, hogy az idén is a vb-sorozatban induljon.

„Miután a csapatom, amellyel novemberben leszerződtem, bejelentette, hogy a főszponzor kihátrálása miatt nem tudja vállalni az indulást az idei vb-n, egyből elkezdtük dolgozni a megoldáson. Több csapattól is megkerestek, de még nem született megállapodás. Az egyeztetések folynak és kapcsolatban állok a Dornával, a világbajnoki sorozat hivatalos szervezőjével és az IRTA-val, a csapatok és versenyzők képviseleti szervezetével is.”

A 2007-ben világbajnok a 125 kcm-esek között világbajnok 29 éves Talmácsi a Moto2-es istállók mellett a Superbike-sorozat élcsapataival is tárgyal.

„A jelenlegi helyzetben mindenre nyitott vagyok. Bár a gyorsaságimotoros-sorozatban terveztem a folytatást, nem zárkózom el attól, hogy kipróbáljam magam a Superbike-ban is, ahol több GP-versenyző is indult korábban és indul idén is. Jövő héten tesztelni fogok egy Kawasaki ZX10-es superbike versenymotort a kedvenc pályámon, Malajziában.”

"Mindenképpen versenyképes csapathoz szeretnék szerződni és elöl csatázni, hiszen minden pilóta minden versenyen a győzelemért hajt. 2007-ben a vb-címmel magasra tettem a lécet. Emellett kétszer zártam dobogósként a világbajnokságot, legutóbb hatodik lettem, amit szintén egy nagyon jó eredménynek tartok. A tavalyi év tele volt nehézséggel, ennek ellenére is csak öten tudtak megelőzni, 34-en mögöttem végeztek."

A Superbike a gyorsasági vb után a második legnézettebb bajnokság a motorsportban, 97 tv-társaság 175 országban közvetíti. Több világhírű pilóta is itt versenyez: Max Biaggi, Checa, Melandri, Toseland, Vermeulen, Guintoli. Roberto Rolfo tavaly még Talmácsi ellenfeleként a Moto2-ben szerepelt, 2011-ben pedig már a Team Pederciniben áll rajthoz a superbike vb-n.

Talmácsi az idén a Moto2-ben hatodik lett a Speed Uppal. Az Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején bejelentette, hogy visszalép az idei vb-sorozattól.