Talmácsi kipróbálta a Superbike-Kawasakit

2011.01.11. 16:30
Talmácsi Gábor a malajziai pályán tesztelt a Pedercini Kawasaki Team motorjaival. Most már mindegyik komoly vb-kategória gépén ült.

Talmácsi Gábor kedden a Pedercini Kawasaki Team két motorját próbálgatta: igaz, a délutáni esőzés miatt félbeszakadt a teszt, mégis sok hasznos információval, tapasztalattal gazdagodott a csapat és ő is.

"Először a superstock motorral kezdtem, az első benyomásom az volt, hogy jó az új Kawasaki. A motorerő kellemes, kicsit tolja a gép az elejét, de jó érzés volt vele menni. Nem sokkal később átültem a Superbike-ra, a különbség óriási. Nemcsak erőben múlja felül a stock motort, de a futómű is sokkal jobban működik, számos speciális alkatrésszel van ellátva. Már többször megtettem, de szeretném megragadni az alkalmat ismét, hogy köszönetet mondjak a Pedercini csapatnak, hogy meghívtak erre a tesztre. Örülök, hogy nem otthon kell edzőteremben szinten tartani a kondíciómat, hanem motorozhatok, ráadásul mindezt a kedvenc pályámon, Malajziában. A mai nap után pedig elmondhatom azt is, hogy immár valamennyi kategória motorját kipróbáltam, kezdve a 125 köbcentisektől a Superbike-gépen át a GP-motorig" - számolt be keddi élményeiről Talmácsi Gábor.

A tesztelés csütörtökön és pénteken folytatódik, amire a csapatnak szüksége is van, hiszen késve kapták meg a motorokat a gyártól, és jelenleg nincsenek még felkészítve a gépek a versenyzésre. A teszten szintén résztvevő gyári Kawasaki-istálló már rég túl van az alapbeállítások megtalálásán, versenymotorjaik akár már holnap dobogós helyen érhetnének célba.

Talmácsi jövője viszont továbbra is kérdéses, nincs csapata, pénteken talál kiderül valami.