Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Talmácsi: Borzasztó, nem bírom feldolgozni

2011.10.23. 21:09

Talmácsi Gábor döbbenten értesült volt versenyzőtársa vasárnapi tragédiájáról: Marco Simoncelli, aki három éve a 250 kcm-esek között volt világbajnok, Szepangban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet.

"Borzasztó hír, nekem még nem sikerült feldolgozni" - nyilatkozta az m1 vasárnap esti Híradójában a 125 kcm-esek között 2007-ben vb-győztes Talmácsi, aki rutinos versenyzőnek tartotta Simoncellit. "Hirtelen irányt váltott a motor és az utána következők nem voltak erre felkészülve. Nem is lehettek, mert nagyon gyorsan történt ez az eset. Rossz időben rossz helyen volt!"

A tömegbukás az első kör vége előtt következett be a MotoGP-versenyen, egy kanyarban hárman - előbb a 24 éves Simoncelli, majd honfitársa, Valentino Rossi és az amerikai Colin Edwards - is kiestek. Utóbbi kettő sérülés nélkül megúszta, viszont mindketten áthajtottak a földön fekvőn, akinek a motorját próbálták kikerülni.

Simoncellit kritikus állapotban szállították a pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy héten belül ez a második tragédia az autó- és motorsportban: múlt vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft