Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Prof. Dr. Dr. Piffkó megműtötte Talmácsit

2013.02.28. 21:59

Talmácsi Gábor az ausztrál Philip Island-i Supersport verseny pénteki szabadedzésén bukott, csúnyán összetörte magát, állkapcsát törte, koponyájában az ütés miatt folyadék is felgyülemlett. A motorversenyző kedden érkezett haza, szerdán meg is operálták Szegeden.

Talmácsi fogorvosa - Dr. Segatto Emil tanszékvezető egyetemi docens - tanácsára egyből a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti részlege felé vette az irányt. Az újabb alapos vizsgálatok elvégzése után az orvosok a mielőbbi operáció mellett döntöttek, amelyet szerdán végeztek el.

A kétórás műtét során eltávolították Talmácsi Gábor ki nem nőtt bölcsességfogát, mely az erős ütéstől szintén megsérült, törött állkapcsát platinalemezzel erősítették meg. Az operáció komplikációmentes volt, a magyar motoros néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat. Sérült vállának és bokájának rehabilitációja is folyamatosan tart, de hogy mennyi időt vesz igénybe a teljes felépülés, azt még túl korai megmondani.

„Először is szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy jól vagyok. Természetes, hogy még vannak fájdalmaim, de nagyon remélem, hogy napról napra jobban leszek. Szeretnék köszönetet mondani Prof. Dr. Dr. Piffkó József klinikaigazgatónak, aki az operációt végezte, és Dr. Segatto Emilnek, hogy mindent megtesznek, hogy elősegítsék a mielőbbi gyógyulásomat" – nyilatkozta Talmácsi.