MotoGP: tényleg nem emberek, mutánsok

2013.07.17. 11:49

Folytatódik a MotoGP-sztárok eszement versengése a hétvégén a kaliforniai Laguna Secában: Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa is törött kulcscsonttal próbál meg elindulni.

Lorenzo bő két hete, Assenben törte csontját csütörtökön, pénteken megműtötték, szombaton ötödik lett a futamon. Hétvégén, a Sachsenring egyik edzésén viszont újra hasonlót bukott, mint Hollandiában, és elhajlította azt a titánlapot, amivel összefogták sérült kulcscsontját. A futamon így nem engedték rajthoz állni, sőt, kizárták a most hétvégi versenyről is.

Lorenzo and Crutchlow's Epic Crashes in MOTOGP

Csakhogy kedden Lorenzo már arról twittelt, hogy sokkal jobban jobban érzi magát, ezért elutazik Amerikába, és péntektől motorra ül, újra megpróbálja a lehetetlent.

Pedrosa esete hasonló, ő múlt szombaton esett hatalmasat a Sachsenringen, azonnal kulcscsontjához kapott, ami persze eltört. Vasárnap nem engedték motorra, ám Laguna Secában ő is ott lesz.

Dani Pedrosa Highside Crash FP3 Sachsenring

Az emberfeletti visszatérések oka, hogy mindkét spanyol esélyes a világbajnokságra, és félnek, ha még egyszer hiányoznak, a húszéves Marc Marquez túl nagy előnybe kerül. A fiatal, aki szintén hatalmasakat bukott Mugellóban, majd Assenben is, de megúszta törés nélkül, és összekapta magát a versenyekre, két ponttal vezet Pedrosa és 11-gyel Lorenzo előtt.

Nem jó óment viszont a világbajnok Lorenzónak a sivatagi pálya, karrierje talán legnagyobb bukása fűződik hozzá, még 2008-ből.

usa 2008 Laguna Seca. Lorenzo

Ugyanezen a pályán 2011-ben is hatalmasat repült, ekkor is megsérült kicsit, ám természetesen rajthoz állt.

Laguna Seca 2011 lorenzo's crash

Ha bukásokról beszélünk, meg kell említenünk Cal Crutchlow nevét is, aki májusban a Le Mans-i edzéseken bukott, teljesen összetörte magát, megsérült a tudeje, vért köpött, ám ennek ellenére indult vasárnap, és dobogón végzett.

Cal Crutchlow crash Le Mans FP4

A Sachsenringen is csúszott egy nagyot (ezt a legfelső videóban láthatják), újra megsérült kissé, de vasárnap odaállt, és másodikként futott be.