Talmácsi: Kivettek egy darabot a lábamból

2013.10.24. 14:13

Talmácsi Gábor élete legnehezebb évét éli, lassan gyógyul a Superbike vb-sorozatban történt júniusi balesete óta, ahol felrobbanó motorblokkjának kirepülő alkatrésze törte el a sípcsontját. A világbajnok gyorsasági motoros a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: négy műtét után egy izomrész hiányzik a lábából, ezért nem tud váltani, gyógyulása négy hónapig is eltarthat még, de utána ismét világbajnoki sorozatban fog versenyezni.

„Életemben az idei volt a legnehezebb szezonom: négy lábműtéten vagyok túl, az utolsó három és fél hónapja volt; most annak örülök, hogy tudok már foglalkozni patronált versenyzőim dolgaival és a csapatommal. Legfőképp pedig annak, hogy egyáltalán már tudok járni, mert itt olyan súlyos sérülésről volt szó, amitől még mindig bicegek kicsit és a teljes gyógyuláshoz kell még három-négy hónap.”

„Nagy baleset volt, de már mindennap végzek rehabilitációs tréningeket. Ami a legnagyobb nehézséget jelentette, hogy elvesztettem egy izomrészt, amit eltávolítottak a lábamból. Ez azért felelt, hogy a bokámat tudjam fel- és lebillenteni, vagyis most motoron a váltót még visszafelé nem tudom húzni, illetve csak egyet-egyet megy a váltás - így egy világbajnoki sorozatban még nem tudnék motorozni. Az orvosok azzal biztatnak, hogy a többi izomrész majd átveszi ezeket a funkciókat, úgyhogy fogok én még világbajnoki sorozatban versenyezni” - hangsúlyozta Talmácsi.

A motorosvilágbajnok júniusban bukott a Supersport portugáliai futamán, Magyarországon operálták, a több mint 3 órás, komplikációmentes műtéteten csavarokkal, lemezekkel rögzítették a törött csontot.