Ezt kell megcsinálnia Schumachernek is

2014.01.03. 14:21

Eddi La Marra a Ducati Superbike-csapatának nyári tesztjén bukott hatalmasat Misanóban még augusztus 27-én. Egy nappal később agyműtétet kellett végrehajtani rajta agyi hematóma miatt, majd 12 napig kómában volt.

Eddi La Marra
Eddi La Marra
Fotó: Facebook / Alessia Polita

Még kórházban feküdt a 24 éves versenyző, amikor szeptember 17-én a kihagyott versenyek ellenére megnyerte az olasz Superbike-bajnokságot. La Marra menyasszonya, a szintén motorversenyző Alessia Polita egyébként ugyancsak Misanóban szenvedett szerencsétlen balesetet korábban, amely során deréktól lefelé lebénult.

La Marra orvosai szerint a teljes rehabilitáció egészen 2015-ig eltartott volna, és idén februárban került volna sor az utolsó vizsgálatokra, melyek után visszatérhetett volna csapatához. A 47-es számmal versenyző motoros viszont mindössze négy hónap kihagyás után már január 2-án megkezdte az edzéseket egy krosszmotoron.

Hasonló feladat áll a vasárnap, síbalesete után kómába esett Michael Schumacher előtt is. Pénteken, 45. születésnapján 6. napja van kómában, agyműtéteket hajtottak végre rajta. Orvosai semmit nem mernek jósolni, állapota kritikus, de stabil, életveszélyben van, felépülése, de még túlélése is több mint kérdéses.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport