Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lélegzetelállító előzések: ez a kölyök túl jó!

2014.03.24. 19:44

Tavaly Laguna Secában Marc Marquez 20 évesen versenyezte le a 14 évvel idősebb Valentino Rossit, amikor az olasz manőverével előzött a híres Dugóhúzó kanyarban. Vasárnap a két szupersztár a Moto GP-idénynyitón a győzelemért harcolt, és Marquez ismét úgy vezetett, olyan manővereket mutatott be, amik Rossira voltak legjellemzőbbek az elmúlt 15 évben. Sőt, inkább csak rá az egész MotoGP-történetben.

A spanyol élről, Rossi csak a 10. helyről indult, ám a futam harmadánál már vezetett, miután megelőzte Marquezt.

"A negyedik sorból rajtolva kockáztatnom kellett az elején, de a motor nagyon jól ment, esélyt adott rá, hogy Marc-kal harcoljak. Amikor felértem másodiknak, már elégedett voltam, viszont sanszot láttam a győzelemre, ezért kijátszottam a kártyáim" - mesélte a leintés után a 35 éves Rossi.

Marquez pár kör múlva visszaelőzte, és a célig kergetőztek. A csúcspont ezúttal nem az utolsó, hanem az utolsó előtti körben jött el, amikor Rossi elment Marqueznek. A címvédő nagyon keményen visszavágott, és betette a Hondáját a Yamaha elé. Rossit sem kellett félteni, egy újabb balkanyarban ő dobta be a gépét ugyanúgy, ám ekkor csak tízméterekre tudta megtartani a pozíciót, mert Marquez újra visszatámadott - pont úgy, ahogy azt 9-szeres világbajnok ellenfelétől megszoktuk. Centikre voltak egymástól, de végig a határon maradtak. A még mindig csak 21 éves Marquez onnan már tudott tartani egy minimális előnyt, és negyedmásodperccel nyert is.

"Nagyszerű csata volt, az egész versenyt élveztem. Bennem volt a győzelem, de ő erősebb volt nálam, megérdemelte. Egyszerűen túl erős volt" - gratulált Rossi a célban a riválisnak.

Marquez nála is boldogabban nyilatkozott, főleg mert nem látott reális esélyt a sikerre: pár hete edzésen eltörte a jobb lábát, így még mindig sérült lábszárral indult. Mindez mégsem akadályozta meg abban, hogy újra ő legyen a legjobb.

Tavalyi legnagyobb ellenfele, Jorge Lorenzo a start után vezetett, csakhogy még az első körben nagyot bukott. Megúszta szinte sértetlenül, ahogy a hasonlóan - és szintén élről - kieső Stefan Bradl, illetve a dobogóért küzdő, de ugyancsak bukó Bradley Smith is. Harmadikként Dani Pedrosa végzett, nagyobb hátránnyal Rossi mögött.