Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csoda, hogy nem halt meg senki a rémisztő dupla bukásban

2015.01.12. 14:41

A Dakar-rali hetedik szakaszán két autóversenyző ugyanazon a helyen bukott óriásit, csoda, hogy sem ők, sem a közelben lévő, segíteni akaró nézők sem sérültek meg.

A hetedik etapon az autóknak a chilei Iquique és a bolíviai Uyuni között több mint hétszáz kilométert kellett megtenniük. Két autós azonban már a szakasz elején hatalmasat bukott, Juan Manuel Silva nagy sebességgel jött, és valami annyira megdobta kocsiját, hogy ötször-hatszor is átpördült.

A szaltók után a pilóta és navigátora is sértetlenül szállt ki a kocsiból a nézők segítségével.

Nem sok idejük volt megnyugodni, perceken belül kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le. Matthew Campbell is nagy sebességgel hajtott bele a gödörbe, ő is jó néhányszor átfordult, miközben átrepült a Silván segítő szurkolók felett, majd az utolsó becsapódáskor ki is gyulladt Mercedese. Campbelléknek is nagy szerencséjük volt, nem szenvedtek súlyos sérülést.

„Közel 180 kilométer per órás tempóval mentünk, egy hosszú egyenes után voltunk. A navigátorom azt mondta, veszélyes hely jön. Egy aszfaltozott fekvőrendőrre számítottam, de ez nem olyan volt, mint amilyenek Argentínában vannak" – nyilatkozta később Silva.