Hajmeresztő bukást úsztak meg az észt ralisok Mexikóban

2015.03.07. 09:39

Elképesztő szerencséje volt az észt ralis Ott Tänaknak és navigátorának, Raigo Moldernek, akik egy víztározó tóba borultak pénteken a Mexikói Ralin, de sikerült azonnal kimászniuk a Fordból.

Az ijedtséget csak növelte, hogy 17 percre megszakadt a kapcsolat a versenyzők és a csapat között, így nem tudták, hogy mi van velük. Később kiderült, hogy a legrosszabbat elkerülték, egyikük sem volt egy pillanatra sem a víz alatt, de a bukás a videó alapján így is hajmeresztő.

Crash Ott Tänak

Tänakot és Moldert végül egy másik kocsival szállították vissza a központba, miután a WRC tévéstábja rájuk bukkant, de mindketten annyira sokkos állapotban voltak, hogy meg sem tudtak szólalni. Mire rájuk találtak, a szervezők már helikoptert küldtek a megtalálásukra, miközben a legrosszabbtól féltek, amikor felfedezték, hogy az autóból utoljára a víztározó mellől érkezett jel.

Tänak később elmondta, a jobb első felfüggesztés sérülhetett meg, ezért nem tudták bevenni a kanyart, amikor a tóba borultak. Szerencséjükre a kocsi talpon került a vízbe, így ki tudtak mászni, de már a part mellett is annyira mély volt a víz, hogy simán elmerült a Ford, ráadásul Tänak rádiós zsinórja is beakadt, így alig tudta kiszabadítani magát, hogy kimásszon. Viszont a rádió elmerült, ezért nem tudtak kapcsolatba lépni velük, ez okozta a nagy aggodalmat.

Később az M-Sport közölte, hogy megtalálták a Fiesta RS WRC-t a tóban, amin ha nincs komolyabb sérülés, a páros folytatni tudja a ralit. „Ha ki tudjuk szárítani a motort, nem lehet baj, mert nem tengervíz ment bele. Csak az idővel vagyunk versenyben”.

Molder, a navigátor mindenesetre semmit nem bíz a véletlenre, amint visszaért a szállodába, elkezdte kiszárítani a menekülés közben megmentett itinert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport