Valentino Rossi a királyok királya

2015.03.29. 21:10

Szenzációs futammal kezdődött a MotoGP-szezon Katarban, ahol minden idők legerősebb mezőnye rajtolt el. 14 világbajnok, 29 világbajnokság, 144 futamgyőzelem indult, hogy aztán a legsikeresebb és egyben legidősebb győzzön: a 36 éves Valentino Rossi.

Ahogy szokta, a rajtot elrontotta, az első körben 12. is volt, míg az élre a piszkosul gyors Ducatik - 350-et tudnak - és Jorge Lorenzo Yamahája állt. Marc Marquez az első kanyarban lecsúszott a pályáról, és utolsónak esett vissza.

Az első hármas gyorsan ellépett, Rossi pedig elkezdett lassan, de biztosan felzárkózni, előzte az előtte haladókat, és mintegy 10 kör volt még hátra, amikor befogta Lorenzót, Andrea Doviziosot és Andrea Iannonét.

Ott utóbbival elég nehezen boldogult, a fiatal olasz többször is visszatámadta, főleg az egyenes végén villogott a Ducati hihetetlen sebességével.

Négy körrel a vége előtt indította aztán az attakot Rossi, Lorenzót egész könnyen lehagyta, Doviziosóval viszont óriásit vívott. A ducatis mindig visszaelőzte őt a célegyenes végén, az utolsó körre viszont már nem sikerült neki.

A célvonal kábé az egyenes felénél van Katarban, így Doviziosónak egészen az utolsó pillanatig maradt esélye a győzelemre, amit aztán Rossi nagyjából egy motornyival megszerzett.

Iannone verte Lorenzót a harmadik helyért, Marquez pedig az ötödikig tudott előre jönni a Hondával, amin talán talán már látszik, hogy a Forma-1-es projekt elviszi a cég erőforrásainak nagy részét.

Rossi 20. szezonját kezdte, ez volt a 109. futamgyőzelme és a 197. dobogója.