Rajt-cél győzelem Michelisznek a Hungaroringen

2015.05.03. 15:20

Nagyon jól kapta el a rajtot Michelisz Norbert, aki az első kanyarokban is jól helyezkedett, így az első kör végére a 10. helyről indulva már a 7. helyre jött fel. Később Tom Chilton ugyan megelőzte, de a nyolcadik hely, ahol célba ért, így is jónak mondható.

A két futam dobogósai

Első futam

1. José Maria López, Citroën
2. Yvan Muller, Citroën
3. Hugo Valente, Chevrolet
...
8. Michelisz Norbert, Honda
Második futam
  1. Michelisz Norbert, Honda
2. Tom Coronel, Chevrolet
3. Tom Chilton, Chevrolet

Ezt leszámítva nem is volt túl sok előzés a pályán, csak az élen volt egy kis helycsere még a legelején: a címvédő José María López előtt Hugo Valente, majd a csapattárs Yvan Muller mellett is elment, hogy idei harmadik győzelmét szerezze az első futamokon. A privát Chevrolet-val induló Valente végül a harmadik helyet szerezte meg, a legjobb hondás Thiago Monteiro lett az ötödik helyen.

Egyedül Gabriele Tarquini előzgetett, aki a szombati, időmérőn elszenvedett balesete miatt a mezőny végéről indult, de a 16. helyről is csak a 11.-re tudott feljönni.

A második futamot az élről kezdhette Michelisz, hiszen erre az első 10 sorrendje megfordul. Előzetesen, legalábbis az első futam alapján arra lehetett számítani, hogy nagy csatában lesz majd azért, hogy megtartsa az első helyet, de a rajt után azonnal meglépett a mögötte induló két Chevrolet-tól, és a Citroenekkel sem kellett számolni, mert azok nagyon simán beragadtak az ötödik hely mögé.

Michelisz előnye körről körre nőtt Tom Coronel előtt, egy körrel a vége előtt, amikor elkezdett spórolni, már 9 másodperc fölötti különbséggel vezetett, útban a rajt-cél győzelem felé. A dobogóra végül Michelisz, Coronel és Tom Chilton, vagyis három privát pilóta állhatott fel.

Ez volt Michelisz negyedik WTCC-futamgyőzelme, 2010-ben Makaón, 2013-ban Japánban, a kettő között pedig 2012-ben, ugyanígy a Hungaroringen sikerült győzelmet aratnia. Ezzel már csak 10 sikeresebb pilóta van a WTCC történetében, csak ennyinek sikerült négynél több versenyt nyernie.

Három hétvége után a címvédő José María López 130 ponttal vezeti a vb-t, Sébastien Loeb a második 96, Yvan Muller pedig a harmadik 86 ponttal. Michelisz Norbert a hatodik helyen áll 47 ponttal, de a privát versenyzők között zajló Yokohama-kupában vezet, itt a második Tom Chilton 43 ponttal követi.