Óriási bukást úszott meg Michelisz a világ legdurvább pályáján

2015.05.14. 17:39

Hatalmas bukást került el Michelisz Norbert a nürburgringi túraautó-futam csütörtöki tesztjén, amikor – vélhetően egy defekt miatt – előbb megindult alatta jobbra a Honda Civic, majd a fűre érve azonnal meg is pördült.

A Zengő Motorsport pilótájának nagy szerencsével sikerült elkerülnie a szalagkorlátot a hármas piruett közben, majd az aszfaltra visszaérve, a menetiránnyal szemben fogta meg a kocsit, amivel vissza tudott gurulni a garázsig: a célegyenesben készült felvételen látható, hogy a jobb első gumi károsodott.

A kérdéses gumiról kép is készült a Zengő-garázsban.

Az esetről Zengő Zoltán csapatfőnök mondta a WTCC Blognak, hogy Michelisz Hondája „igen nagy sebességnél kapott egy jobb első defektet”, amitől az autó lényegében irányíthatatlanná vált. A gumi egyszerűen felrobbant, a kocsi pedig azonnal elkezdett pörögni, ahogy Michelisz kanyarodni kezdett volna. A versenyzőnek nem esett baja, első ránézésre a kocsi is megúszta kisebb karcolásokkal, de a futóművet tüzetesen átvizsgálják. A teszten Tiago Monteiro és a címvédő, a vb-t idén is vezető José Maria López is defektet kapott.

A pördülésről Michelisz maga is megosztott egy videót a kocsi belső kamerájának képével, amihez azt írta, hogy 250 km/h-s tempónál jött a defekt.

A mai szabadedzés termése egy defekt a pálya leggyorsabb szakaszán 250 Km/h feletti tempónál.Szerencsére megúsztuk!:)

Posted by Michelisz Norbert on Thursday, May 14, 2015