Magyar csapat a Supersport kategória mezőnyében

2015.05.27. 17:28

Magyar csapattal bővül a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának mezőnye, az idén megalakult Schmidt Racing ugyanis a június 21-én Misanóban sorra kerülő futamon debütál a sorozatban.

Az istálló szerdai közleménye szerint a motorokon a tavaly a magyar és a kelet-közép-európai Alpok-Adria Bajnokságot is megnyerő Chrobák János, valamint Juhász Dávid ül majd, s a versenyzők abban bíznak, hogy az év végéig sikerül vb-pontokat szerezniük, írta az MTI.

"Kedd reggel kaptuk a hírt, hogy a Dorna elfogadta a nevezésünket, így a misanói futamtól csatlakozhatunk a Supersport-vb mezőnyéhez" - idézte a közlemény Balogh Róbert csapatmenedzsert, aki hozzátette, az idei év eddig minden szempontból az előzetes terveiknek megfelelően alakul, a két motoros ugyanis maximális pontszámmal vezeti az Alpok-Adria Bajnokságot a saját kategóriájában.

"Abban bízom, hogy a tehetségüket és tudásukat képesek lesznek a rendkívül erős vb-mezőnyben is bizonyítani" - mondta Balogh Róbert.

A Superbike-vb-n - a Superbike kategóriában - egy magyar csapat, a BMW Racing Team Toth szerepel ifjabb Tóth Imrével és Rizmayer Gáborral.