Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Kiss Norbert már 71 ponttal vezet a kamion Eb-n

2015.06.29. 10:30

A négyből két futamot megnyert a címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a kamion Európa-bajnokság hétvégén rendezett nürburgringi fordulóján, így tovább növelte az előnyét az összetett pontversenyben, írja az MTI.

A szombathelyi versenyző mindkét időmérő edzésen a leggyorsabb volt, így a szombati és a vasárnapi első futamokon a pole pozícióból rajtolt, majd mindkettőt magabiztosan meg is nyerte. Kiss a szombati második versenyen ötödik, a vasárnapin pedig negyedik lett, ezzel ő gyűjtötte a legtöbb Európa-bajnoki pontot a hétvégén, amiért különdíjat is kapott a Nürburgringen most 30. alkalommal megrendezett kamionverseny szervezőitől.

RK7 2934
Fotó: Richard Kienberger / Oxxo Racing

A 30 éves magyar pilóta 319 ponttal vezeti az összetettet, mögötte a cseh Adam Lacko 248 ponttal a második, míg a német Jochen Hahn 225 ponttal a harmadik.

Az Európa-bajnoki sorozat következő fordulójára augusztus végén, a csehországi Mostban kerül sor, egy héttel később, szeptember első hétvégéjén pedig a Hungaroringre látogat el a mezőny.