Ismét lesz magyar versenyező a Moto3-ban

2015.06.30. 15:19

Szabadkártyás indulási lehetőséget ajánlott a Dunlop gumigyártó cég a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto3-as kategóriájában Gyutai Adriánnak, a Tomracing Motorsport paksi versenyzőjének.

A 24 éves pilóta hétfőn Misanóban tesztelte a vb Moto2-es és Moto3-as géposztálya hivatalos gumiszállítójának abroncsait egy vb-motoron, és kipróbálta a Dunlop által kifejlesztett vázat is.

Az idén az olasz bajnokságban szereplő Gyutai menedzsmentjének keddi közleménye szerint a több mint 120 körös tesztet követően a gumigyártó cég felajánlotta a magyar motorosnak, hogy szabadkártyával rajthoz állhasson a szeptember 13-i, Misanóban sorra kerülő világbajnoki futamon a Moto3-as kategóriában.

"Bebizonyosodott, hogy jó választás volt felkérni erre a feladatra, egészen profi munkát végzett, s rengeteg hasznos információt adott számunkra mind a gumikról, mind pedig az általunk kifejlesztett vázról" - idézte a közlemény Hordeo Vitalit, a Dunlop Italia vezetőjét, aki hozzátette: a vb-futamon való induláshoz a cég biztosítaná a versenygépet Gyutai számára.

"Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy részt vehettem ezen a teszten, amelyen az abroncsokból elsősorban a használt gumik viselkedésére kellett figyelnem, míg a telemetriás adatok alapján sikerült a beállítások terén is egyre előrébb jutnunk" - mondta a magyar motoros, aki jelezte: meglepte a Dunlop világbajnoki szereplésre vonatkozó ajánlata, amelyről csak a konkrétumok megismerése után tud majd bővebben nyilatkozni. (MTI)