Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Sokkoló másodpercek: a NASCAR-bukás az első sorból

2015.07.06. 19:58

Egy amerikai egyetemista készített ijesztő felvételt a vasárnapi, daytonai NASCAR-bukásról, Dylan Whitlock pont ott ült, ahol Austin Dillon Chevrolet-ja a kerítésbe csapódott. Innen látszik még inkább, hogy mekkora szerencséje volt a közönségnek, pláne annak az embernek, aki a lelátó előtt állt.

Tizenhárom személy sérült meg a törmelékektől, de csak egy szorult kórházi kezelésre, annak sincs viszont komoly baja, pár óra után hazaengedték.

Dillon a mentőcsapat segítségével mászott ki a roncsból, semmi baja nem lett. Egyik kollégája, a hatszoros bajnok Jimmie Johnson elmondta, biztosra vette, hogy Dillon meghalt.

Worst wreck I've ever seen in my life. #NASCAR #CoCaColaZero400 #cokezero400 @disupdates

A video posted by Dylan Whitlock (@dylan27w) on

"A tükörben láttam az egészet, egyszerűen sokkol, hogy Dillon életben van. A legrosszabbra számítottam" - idézte az Autosport.com a legjobb NASCAR-versenyzőt.

Joie Chitwood, a daytonai pálya igazgatója elmondta, a kerítés megtette a dolgát, nem régi intézkedésük pedig, hogy a tribün alatti sétálón megtiltották verseny közben a járkálást, valószínűleg életeket mentett. Ezt a balesetet is kielemzik, és igyekeznek még biztonságosabbá tenni a pályát a jövőben.