Gyutai Adrián nagy küzdelemben szerzett két pontot Imolában

2015.07.20. 10:56

Nagy csatában szerzett újabb két pontot Gyutai Adrián, a Tomracing Motorsport versenyzője a gyorsaságimotoros olasz bajnokság Imolában rendezett vasárnapi futamán. A 24 éves paksi motoros a szombati időmérőn a 17. rajthelyet szerezte meg a több mint 35 fős mezőnyben, de a vasárnapi versenyen önhibáján kívül már az első körben visszacsúszott. A rajt után éppen előtte történt egy hármas baleset, a magyar versenyző pedig csak úgy tudta elkerülni a bukást, hogy elhagyta a pályát, emiatt a 22. pozícióból kellett folytatnia.

Gyutai aztán körről körre egyre feljebb jött, az utolsó három körben több mint három másodperces hátrányt dolgozott le közvetlen riválisaival szemben, a leintésig pedig a 16. helyig tudott feljönni. Mivel az előtte célba érkezettek között két szabadkártyás induló is volt, akiknek az eredménye ezért nem számított bele az összetettbe, Gyutai hivatalosan 14. lett, ami két pontot ért.

„Elégedetlen vagyok, mivel a rajt utáni balesetet követően tulajdonképpen vége is volt a versenyemnek” - nyilatkozta az MTI-nek Gyutai, akinek a június végi tesztelés után szabadkártyás indulási lehetőséget ajánlott a Dunlop gumigyártó cég a világbajnokság Moto3-as kategóriájának szeptemberben sorra kerülő misanói futamára.

Az olasz bajnokságból egy futam van hátra, október 11-én Mugellóban. Gyutai kilenc ponttal a 14. helyen áll az összetettben.