Meghalt két motoros a Laguna Seca-i Superbike-versenyen

2015.07.20. 09:49

Hatalmas balesettel indult Laguna Secában a Superbike/Superstock 1000-sorozat második versenye, amiben két spanyol motoros is életét vesztette.

A szemtanúk beszámolója szerint a harmadik sorból induló Daniel Rivas motorja a rajt után azonnal megállt, így ő feltartott bal kezével jelezte is, hogy gondja van, és kerüljék ki. A versenyzők többsége éppen csak, de ki tudta kerülni Rivast, de a spanyol egy kisebb koccanás után leesett a motorjáról, ezután pedig legalább egy motoros elütötte: Cory Call a Roadracingworld.com-nak arról beszélt, hogy már nem tudta elkerülni, hogy áthajtson versenyzőtársán.

Meghalt két motoros a Laguna Seca-i Superbike-versenyen

Rivas hibája miatt több másik motoros is elesett, így Josh Chisum, Bernat Martinez, Devon McDonough és Kevin Pinkstaff is, de közülük Chisum, McDonough és Pinkstaff is megúszta az esetet komolyabb sérülések nélkül.

Rivast és Martinezt azonnal kórházba szállították, de egyikük életét sem tudták már megmenteni az orvosok. Mindkét spanyol meglehetősen rutinos versenyzőnek számított, a 35 éves Martinez 5. helyen ált a MotoAmerica Superbike-bajnokságban, míg a 27 éves Rivas 2009-ben megnyerte az Európai Supersport-bajnokságot.