Életet mentett a gumifal Spában, de durván

2015.08.22. 17:20

Óriási bukást úszott meg a GP2 belgiumi futamán Daniel De Jong szombat délután. A verseny elején Pierre Gaslyt akarta előzni kívülről a pálya leggyorsabb, egyik leghíresebb, padlógázas kanyarjában, amikor a két kocsi összekoccant.

De Jong kontrollálhatatlanul rohant a gumifal felé, a 300 km/h-s tempóról túl sokat nem lassulhatott le, és nyílegyenesen a gumifalba csapódott.

Daniel De Jong crash Spa GP2

A futamot leállították, hosszú időbe telt még kibányászni is a hollandot a gumik alól, de sikerült, és gyorsan kiderült az is, hogy semmi baja nem esett.

Tizenöt éve a Forma-1-ben történt hasonló baleset, amikor Eddie Irvine és Luciano Burti ütközött majdnem ugyanitt, és Burti végezte a gumifalban. Ő is megúszta.

Burti Irvine 2001 Spa

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek