Kamion-Eb: Kiss nagy szendvicsben lett 2.

2015.08.30. 14:56

A vasárnapi időmérőn Jochen Hahn meg tudta lepni Kiss Norbertet, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport magyar pilótáját, aki így a hétvége legjobb körét autózó német mögött a második helyről indulhatott. Ezt a második helyet meg is tudta tartani a futamon, de végig óriási harcban volt az előtte haladó némettel, illetve az őrá tapadó spanyol Antonio Albecetével.

A 11 körös futam második felében az sem volt ritka, hogy csak egy másodperc volt hármójuk között, az utolsó körökben Hahn és Kiss kamionjai rendre összeértek, de előzni így sem tudott, derül ki az MTI összefoglalójából.

Kiss a második helyével újabb 15 pontot gyűjtött a szombati 30 mellé, de így is növelte az előnyét az Eb-n, mivel az összetettben második Adam Lacko csak a nyolcadik lett a futamon.

A csehországi hétvége negyedik futamát a hetedik helyről kezdte meg Kiss, aki gyors előzgetésekkel hamar az ötödik helyen találta magát, majd egészen a negyedik helyig fel tudott jönni, de ott ismét a remekül védekező Jochen Hahn mögött találta magát. Hiába volt nagyon sokáig fél másodpercen belül a különbség kettejük között, nem tudta megelőzni a németet, így akárcsak szombaton, vasárnap is pont lemaradt a dobogóról a második futamot. A futamgyőztes a cseh Adam Lacko lett, a második honfitársa, David Vrsecky, míg a harmadik a német Hahn.

Az összetett állása

  1. Kiss Norbert 374 pont
  2. Adam Lacko 298 
  3. Jochen Hahn 275