Kamion-Eb: Kiss nyerte a félbeszakított hungaroringi futamot

2015.09.06. 14:44

Kiss Norbert még nagyobb fölénnyel nyerte a vasárnapi időmérőt, mint egy nappal korábban, az első szakaszt 1,1 másodperccel nyerte a cseh Adam Lacko előtt, míg a superpole-ban kerek egy másodperccel verte végül a német Jochen Hahnt, így a vasárnapi első futamot is az első helyről kezdte.

Másodszor is rajt-cél

Az jó rajt után az első kör végére 1,5 másodpercre húzott el a korábbi háromszoros Európa-bajnok némettől, de ezt az előnyt folyamatosan növelte. Az élen nem volt izgalom, a harmadik körben viszont Adam Lackónak ki kellett állnia a harmadik helyről, miután kigyulladt a Buggyra kamionja. Emiatt meg is kellett szakítani a futamot, ami az oltás után egy újabb rajttal folytatódott.

A viszonylag hosszabb szünet után Kiss gond nélkül tartotta meg az első helyét, két kör alatt újra 2,2 másodpercre húzott el Hahntól, akit Lacko kiesése miatt a vasárnapi második futam győztese, Stephanie Halm követett.

Kiss az utolsó körre hatalmas, 8 másodperces előnyt szedett össze, tehát nagyon simán nyerte a félbeszakított futam második szakaszát is. A második helyen Hahn ért be, és Stephanie Halmnak is sikerült megtartania a harmadik helyét az őt nagyon támadó David Vrseckyvel szemben.

Négyből négy dobogó

A második futamot a fordított rajtsorrend miatt a nyolcadik helyről kezdő Kiss nem kapta el jól a repülőrajtot, de a későbbi tülekedésben is kellett egy kis idő, hogy elkezdje a felzárkózást. Már az első körben összeakadt az előző futamban kieső, így az utolsó helyről induló Adam Lackóval, akit aztán meg is előzött, így egy kör után a hetedik helyre jött fel Kiss.

A következő körben Halm mellett ment el, majd egy körig ugyan beragadt Hahn mögé, de végül őt is le tudta nyomni a sikánban, megszerezve az ötödik helyet. Az élen eközben Antiono Albacete magabiztosan vezetett Anthony Janiec és David Vrsecky előtt, akik mögé Ellen Lohr megelőzésével hamar odaért Kiss.

A hetedik kör elején Kiss és Vrsecky is elmentek Janciec mellett a célegyenesben, majd a következőben ők ketten estek egymásnak: kétszer is összeért a két kamion, majd hatalmas csata árán Kiss előbb megelőzte a csehet, és hamar le is szakította a második helyen.

Vrsecky mögül kiszabadulva elindult Albacete után, de a spanyol ekkorra már több mint 8 másodperccel vezetett, Kissnek pedig három kör alatt ennek csak a felét sikerült ledolgoznia. Kiss mögött a harmadik helyen Vrsecky ért be, Hahn a negyedik, Lacko pedig az ötödik lett.

A hazai versenyhétvégén így Kiss négy futamból négyszer állhatott a dobogón, két első, egy második és egy harmadik hellyel pedig óriásira növelte az előnyét az összetettben, hiszen már 119 ponttal előzi a második helyre feljött Hahnt.

Az Eb élmezőnyének állása

  1. Kiss Norbert – 441 pont
  2. Jochen Hahn – 322 pont
  3. Adam Lacko – 321 pont