Rossi: Lorenzo tökéletes, de készen állok

2015.09.29. 23:21

Alakul a drámai befejezés a MotoGP-ben a Rossi-Lorenzo-ütközethez, miután a hétvégén a spanyol 9 pontot faragott a hátrányából, így már csak 14 pont van köztük, négy futammal a vége előtt. Lorenzo nyert az Aragóniai GP-n, az olasz zseniális csatában harmadik lett, Dani Pedrosával nem bírt.

"A 14 pont nagyon nagyon kevés, kemény csata vár rám. Négy-öt futam után azt mondtam, hogy ez csak Valenciában fog eldőlni, remélem, így is lesz. Erősek vagyunk és gyorsak, mindenünk megvan, hogy az utolsó futamig versenyben legyünk (Lorenzóval). A küzdelem hatalmas idén Jorge és köztem, fantasztikusan motorozik, nagyon közel a tökéletességhez, nehéz lesz utolérni" - mérte fel az esélyeit Rossi a Gazzettának.

Lorenzo és Rossi a hétvégi dobogón
Lorenzo és Rossi a hétvégi dobogón

Lorenzo még hatodik idei győzelmének örül - Rossinak négy van -, szerinte ez mentette meg az esélyeit a világbajnokságra. Nem végezhetett Rossi mögött, akkor a különbség 25 pont, egy futamnyi fölé ment volna.

"Nagyon fontos, hogy kilenc pontot tudtam hozni, négy, maximum hét pontra számítottam. Most már csak elsőnek vagy másodiknak kell lennem az utolsó négy futamon, ami reális is. Próbálom tovább faragni a hátrányt, ami nem könnyű, mert Marc mindig erős Japánban, Valentino pedig sosem adja föl. Nehéz, de potenciálisan teljesíthető cél" - mondta Lorenzo.



Marc Marquez újra bukott, 65 ponttal van Lorenzo és 79-cel Rossi mögött, azaz most már tényleg végérvényesen kiszállt a világbajnokságból. A futamokba viszont bele fog szólni, sőt, döntő fontosságú lehet a szereplése, azzal ha

  • nyer
  • a Yamahák közé férkőzik

Sőt, nem kizárt, hogy Dani Pedrosával, a másik hondással is számolni kell, ő az utóbbi pontot teljesítette vasárnap, és ezzel Rossitól vett el négy vb-pontot, ami a végén még sokba kerülhet az olasznak.

A hajrá erőltetett lesz, október 11-én, 18-án és 25-én három egymás utáni hétvégén lesz futam Japánban, Ausztráliában és Malajziában, majd Valencia zárja az idényt november 8-án.

Rossi bukott a hétfői gumiteszten

Jövőre a Michelin veszi át a Bridgestone szerepét a MotoGP gumiszállítójaként, hétfőn az aragóniai pályán kipróbálhatták a 2016-os gumikat a versenyzők. Rossinak nem ment túl jól, legalábbis délután elesett, de megúszta sérülés nélkül. A motor viszont eléggé összetört. Rossi júniusban, a mugellói Michelin-teszten is bukott.