Árpád
-2 °C
3 °C

Valami nagyon furára készülnek Micheliszék

2015.10.01. 18:35

Ötletes videóval vezeti fel a WTCC, vagyis a túraautó-világbajnokság a 2016-os nagy újítását, vagyis a csapatidőfutamot: a kerékpárból kölcsönvett versenyelemet természetesen kerékpáros hasonlattal mutatták be.

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, a Honda három pilótája a franciaországi Paul Ricard versenypályán állt be egymás mögé bringával, hogy megmutassa azt, amit jövőre már kocsival kell majd megcsinálniuk, vagyis egymás elleni után az egymásért való versenyzést.

A 2016-ban bevezetésre kerülő versenyszám részleteit pénteken jelenti be a WTCC, de előzetesen annyit már tudni lehet, hogy gyártónként három autónak kell majd lehetőleg szélárnyékban a legjobban teljesítenie egy kört, az idejüket pedig a harmadik autó ideje jelenti majd.

Ez alapján plusz pontokat lehet majd szerezni a konstruktőri versenyben, a videó alapján, amiben Michelisz a két gyári pilóta mellett zengős overalljában bringázik, úgy tűnik, hogy az erősen gyári kötődésű privát csapatok is beleszámítanak majd, így a Honda egy újabb gyári kocsi indítása nélkül is elindulhat a Citroënek, a Ladák, illetve a nem sokára bejelentésre kerülő Volvók ellen.

A csapatidőfutam lehetőségét Francois Ribeiro, a WTCC főnöke már május elején említette, hogy újítással készülnek, majd később egy francia lapnál is felbukkant az információ, pénteken pedig hivatalossá is válik.

Az időfutamot a vasárnapi versenyek előtt, az eddigi bemelegítő edzés helyett tartanák majd.

A Zengő Motorsport néhány képet is megosztott a forgatásról Facebookon.

Így készült...

Posted by Zengő Motorsport on Thursday, October 1, 2015

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?