Gál
3 °C
16 °C

Banális balesetekben törte össze magát Lorenzo és Marquez a MotoGP-hajrára

2015.10.05. 11:26

Négy futam van hátra a MotoGP-ből, és a Rossi-Lorenzo-párbaj élesebb alig lehetne, az olasz csak 14 ponttal vezet a formában lévő spanyol előtt.

Egy sérüléssel bármelyikük veszíthet, ennek ellenére mindketten buktak a múlt héten, Lorenzo ráadásul a hétvégén, hobbimotorzás közben. Rossi még hétfőn esett el a MotoGP hivatalos gumitesztjén, az aragóniai pályán, de csak a könyöke szakadt fel kicsit, egy nagyobb ragtapasszal megoldották az orvosok.

Lorenzo a michelines gyakorlást - jövőre a francia cég lesz a MGP gumiszállítója a Bridgestone helyett - állítólag azért hagyta ki, nehogy megsérüljön, majd a hétvégén Barcelona mellett azért elment minimotorozni - és elesett. Kificamodott a válla, amit ugyan helyreraktak, de kórházba kellett mennie. Azt mondják, rendben lesz a hétvégi japán futamra.

Múlt szerdán bukott, és törte el az egyik ujját Marc Marquez is, biciklizés közben. Ő már szinte biztosan nem lehet világbajnok, így nem kockáztatott semmit, de a kezét műteni kellett, fémlapot építettek a testébe, és összecsavarozták az ujját. Ő is oké lesz Japánra, állítják az orvosok.

A MotoGP-ben ritka erőltetett menet következik, három hétvége, három futam, majd az utolsó versenyt november 8-án rendezik, Valenciában.