Lorenzo: Kissé fáj, de nem lesz gond

2015.10.06. 14:36

Japánban folytatódik a Rossi-Lorenzo-párbaj a világbajnokságért, a két esélyes jó formában érkezik, bár a spanyol fizikailag nem lesz száz százalékos.

Hétvégén ugyanis egy bukásban - mint kiderült, biciklivel - megsérült a bal válla, kiugrott, és a szalag meg is húzódhatott. Ennek ellenére azt mondja, semmi hatása nem lesz az esésnek a teljesítményére.

"A vállam rendben lesz, nagyobb gond nélkül tudok motorozni Motegiben. Csak egy kicsit fáj, a versenyzéssel nem lesz baj."

Az utóbbi két évben nyert Japánban, így optimista, faraghat 14 pontos hátrányából. "Motegi tipikus pálya, nagyon gyors és nagyon lassú szakaszokkal, de valamilyen oknál fogva nagyszerű versenyeim voltak itt, még ha az ellenfeleknek szerintem jobban is fekszik. Újra nagy harcra számítok, ami után remélhetőleg szorosabb lesz a világbajnokság" - idézte őt a Gazzetta.it.

Jorge Lorenzo és Valentino Rossi
Jorge Lorenzo és Valentino Rossi
Fotó: Mirco Lazzari Gp

Rossi tavaly harmadik lett Motegiben, egyszer nyert, még 2008-ban.

"Jól érzem magam, Motegit nagyon szeretem, jó versenyeim voltak itt, tavaly is, de Jorge jobb volt, és győzött - mondta az olasz, aki a zsinórban három versenyhétvégére figyelmeztetett. - Három futam jön, fontos, hogy ne hibázzunk, miközben a lehető legjobb eredményt érjük el. Versenyképesebb leszek, arra számítok, hogy tudok majd támadni."

Rossinak két hete be kellett érnie a harmadik hellyel, előtte csak ötödik lett - Lorenzo bukott -, legutóbb még augusztus legvégén nyert, Silverstone-ban. Lorenzo győzelemből érkezik.

A csapattársak egyik legnagyobb csatájukat épp Motegiben vívták, még 2010-ben, a dobogóért mentek, nagy előzésekkel, végül Rossi lett a harmadik.

A futam magyar idő szerint vasárnap reggel hétkor startol.