Hatalmas bukás, mentőhelikopter a MotoGP-ben

2015.10.10. 09:28

Szombaton az időmérőt rendezték a MotoGP Japán Nagydíján. Az edzés ijesztően indult, Alex de Angelis bukott óriásit. 200 km/h-ás sebességnél esett el.

A tréninget azonnal félbeszakították, a San Marinó-i pilótát sokáig a pálya szélén ápolták, majd mentőhelikopter jött érte. A hírek szerint de Angelis eszméleténél volt, lélegzett is, de hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett, arról egyelőre nem számoltak be.

Az első helyért aztán Jorge Lorenzo és Valentino Rossi vívott óriási csatát, a spanyol 81 századdal előzte meg Rossit, és indulhat vasárnap a pole pozícióból.

Dél körül a 31 éves De Angelis csapata közleményt adott ki, amiből kiderül, hogy fejsérülése - valószínűleg erős agyrázkódás - mellett öt csigolyája is eltört, de visszafordíthatatlan gerincsérülése nincs. Három bordája szintén eltört, a balesetre nem emlékszik.

A rajtsorrend:

1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 1:43.790

2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 1:43.871

3. Marc Márquez (spanyol, Honda) 1:44.216

Update: Az első CT-vizsgálatok szerint de Angelis tüdeje zúzódott. További vizsgálatokra lesz még szükség. Az újabb vizsgálatok kimutatták, de Angelisnek több bordája eltört, ezek sértették meg a tüdejét. Három csigolyája sérült meg (T7-T8-T9), és további töréseket szenvedett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport