A zseniális dupla előzés, amin Rossi bajnoksága múlhat

2015.10.19. 09:58

Jelentőset faragott az Ausztrál GP-n vb-hátrányából Jorge Lorenzo, második lett, így hét ponttal, 11-re csökkentette lemaradását Valentino Rossihoz képest. Az olasz csak negyedik lett, ugyanis egy másik olasz, Andrea Iannone leszorította a dobogóról.

Nem is akárhogy: a 26 éves karrierjének eddigi csúcspontja az utolsó előtti körben jött el, amikor negyedikként ment be a Phillip Island-i pálya egyik leglassabb jobbkanyarjába, de másodikként jött ki belőle. Rossi arra készült, kifékezi a második Marc Marquezt, ez sikerült is neki, csakhogy a semmiből érkezett melléjük Iannone, és mindkettejüket lehagyta.

Iannone dupla előzése vs Marquez&Rossi

Rossit Marquez hamar visszaelőzte, és az utolsó körben Iannonén is túljutva a vezető Lorenzót vette célba, meg is fogta, szenzációs utolsó körrel győzött. Rossi Iannonéval ment a dobogóért, megelőzte, a ducatis viszont az utolsó előtti kanyarban visszavágott, és  - ott, ahol Marquez az elsőt - megszerezte a harmadik helyet.

Rossi nagyon jól gyorsított ki a célegyenesre, erőn felül, de a bivalyerős Ducatival nem bírt a Yamahája a célvonalig.

Minden idők egyik legjobb motorversenyén - az első négy 8 tizeden belül ért célba - ő is nagyot ment, de annak a dupla előzésnek a hatásait nem sikerült leküzdenie, a szezonban másodszor maradt le a dobogóról.

Két futammal a vége előtt már csak 11 ponttal vezeti a világbajnokságot, Lorenzo közelít. (50-et lehet még szerezni.)

Iannone élete legjobbja a harmadik hely, eddig egyszer jött ez össze neki a MotoGP-ben, az idei idénynyitón, Katarban. Volt egy meleg pillanata is, amikor az első körben elgázolt egy sirályt.