Rossi: Ennek annyi, ha azon múlna, Márquez elengedné Lorenzót

2015.10.27. 13:48

Kedden a Twitteren köszönte meg a támogatást rajongóinak Valentino Rossi, de ennél fontosabb, hogy azt is megerősítette, elindul a valenciai MotoGP-futamon.

A szezon utolsó versenyén akkor sem ő a favorit a világbajnokságra, ha 7 ponttal vezet, ugyanis a Márquez-balhé miatt az utolsó helyről kell startolnia.

Ennek megfelelően látja az esélyeit.

„A szankció hatása egyértelmű, az utolsó rajthely Valenciában kizárja, hogy képes legyek megcsinálni. A bajnokság ezzel fals. Mindent beleadtam, hogy megnyerjem ezt a címet, ha a pályán veszítem el, az egy dolog, így sokkal jobban fáj” – idézte Rossit a Gazzetta.it.

Az olasznak reálisan nézve a negyedik helyig van sansza feljönni, az élről induló Lorenzo–Márquez–Pedrosa-triót ekkora hátránnyal befogni lehetetlen. Ha Lorenzo két hellyel előtte végez, világbajnok a spanyol.

Rossi erre is kitért: „Ha azon múlna, Márquez az utolsó körben elengedné Lorenzót (Valenciában)." Így ugye bármit csinál Rossi, meglenne a két hely és a vb a spanyolnak.

Rossinak továbbra is meggyőződése, hogy Márquez korábbi sérelmei miatt tartott be neki, sőt, elmondta, Márquez menedzsere ezt konkrétan meg is erősítette neki.

„Márquezben tüske van, mert meggyőződése, hogy szándékosan mentem neki Argentínában, de még inkább az Assenben történtekért” – véli Rossi.

A spanyol menedzsere, Emilio Alzamora a 90-es évek második felében Rossi versenyzőtársa volt, még versenyeztek is egymás ellen. 1999-ben egyszerre lettek világbajnokok, Alzamora 125-ben, Rossi 250-ben.