Lorenzo beleszól a sportbíróság rossis ítéletébe

2015.11.04. 15:35

A MotoGP vb-címéért Valentino Rossival harcoló Jorge Lorenzo megpróbálta elérni, hogy részt vehessen az olasz fellebbezési ügyét érintő döntéshozatalban, közölte a spanyol menedzsmentje.

Rossi a CAS-nál, azaz a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbezte meg a Malajziai GP-n kapott büntetését, miszerint a szezonzáró, világbajnokságról döntő valenciai zárófutamon az utolsó helyről kell rajtolnia.

Lorenzo ügyvédjei kérték a CAS-t, hogy kliensük részt vehessen a döntéshozatalban, ezt elutasították, viszont a bíróság befogadta az összes dokumentumot, amivel a versenyző igyekszik segíteni a bírákat - árulta el a menedzsere a GPone.com-on.

Lorenzo és Rossi
Lorenzo és Rossi

Lorenzo a Rossi-Marquez-balhé után azt mondta, csapattársát még jobban meg kellett volna büntetni, és csak a hírneve miatt nem sújtották erősebben. Jogi képviselői most állítólag a malajziai esethez hasonló ügyeket szedték össze, az azokban hozott ítéletekkel együtt - pusztán, hogy megkönnyítsék a bírák munkáját.

Ki lesz a bajnok?

Rossi azt akarja elérni, hogy ne kelljen az utolsó pozícióból startolnia. A CAS egyelőre annyit erősített meg, hogy péntekig nyilatkozik az olasz büntetésével kapcsolatban.

A valenciai hétvége aznap kezdődik, a futamot vasárnap délután kettőkor rendezik.

Rossi normális hétvégét akar

Szerdán az olasz is kiadott egy rövid közleményt, amiben a következő napok eseményeiről beszél.

"Fontos és intenzív hétvége lesz, csak arra akarok koncentrálni, ami a pályán történik. A legjobb tudásom szerint akarok dolgozni a csapattal, kihozni minden edzésből a maximumot, hogy vasárnap a versenyen a minden a lehető legjobban menjen. Még várom a CAS döntését, de remélem, ez egy normális verseny lesz, és egyenlő körülmények között küzdhetek meg a bajnokságért Jorgéval. Valenciában rengeteg drukker ott lesz, ami nagyszerű, megpróbálok mindent kihozni magamból."