Diána
11 °C
22 °C

Elkészült a Dakar 2016 módosított útvonalterv

2015.11.18. 15:12

Bemutatták szerdán Párizsban a januári Dakar-rali módosított útvonalát, amelyet azért kellett megváltoztatni, mert a várható rossz időjárás és árvizek miatt márciusban Chile, augusztusban pedig Peru is visszalépett a rendezéstől, írta az MTI.

A programról Etienne Lavigne, a világ legnehezebb és leghosszabb tereprali-viadalának versenyigazgatója számolt be, a rajt január 3-án Buenos Airesben, a célba érkezés pedig január 16-án, Rosarióban lesz.

Az indulóknak 9300 kilométert kell megtenniük, túlnyomó részt Argentínában, a gyorsasági szakaszok 4700-4800 kilométert tesznek ki, de a motorosok, quadosok, kamionosok és az autósok útvonala némileg eltér.

A módosított program szerint a mezőny egy szakaszt teljesít Bolíviában, január 8-án Uyuniból indulnak és ugyanoda érkeznek meg a versenyzők, másnap azonban már vissza is térnek Argentínába.

"Az új útvonal talán még nehezebb lesz, mint az eredeti, s még azokat is meglepheti, akik úgy gondolják, hogy jól ismerik már ezeket a területeket" - mondta Lavigne, s hozzátette, a második hét homokos szakaszai komoly kihívás elé állítják majd a résztvevőket.

A szervezők 354 jármű, közte 110 autó és 143 motorkerékpár, valamint 60 nemzet 556 versenyzőjének részvételére számítanak.