Loeböt végül is kirúgta a Citroën

2015.11.20. 10:40

Csütörtökön váratlanul jelentette be a Citroën , hogy 2016 végén otthagyja a WTCC-t, sőt, már jövőre felére csökkenti gyári autóinak számát, amikben nem jut hely 9-szeres ralivilágbajnokának, Sebastien Loebnek: csak az utóbbi két év bajnokát, José María Lópezt és a korábbi négyszeres győztes Yvan Müllert tartják meg. (Müller egyet sem Citroënnel nyert.)

"Meglepődtem, hogy nem a Citroënnél versenyzek 2016-ban. Együtt mentünk neki ennek a WTCC-s projektnek, a személyes célom az volt, hogy három év alatt megnyerjem a bajnokságot. Csalódott vagyok, hogy két év után megszakítjuk az egészet, mert három volt a terv, és akartam ezt a címet. Bizonyítottam, hogy versenyképes vagyok, négy futamot nyertem idén" - idézte az Autosport Loeböt.

Loeb 1999 óta versenyzett Citroënnel, a rali-vb-n zsinórban nyert 9 címet a márkának 2004 és 2012 között, majd tavaly váltott kategóriát. Valójában rá építették a projektet, amiből most kitették.

Loeb januárban a Dakaron fog indulni, életében először, Peugeot-val - ami a Citroën társmárkája - ám ez nem gátolta volna meg abban, hogy a WTCC-ben is minden futamon rajthoz álljon. Vagyis tulajdonképpen áthelyezték, de a Citroënből kitették.

"Egy gyönyörű történet ér véget, de nem bánok semmit. Ellenkezőleg, megtartom a szép emlékeket" - zárta le Loeb.