Egy lépéssel közelebb Michelisz, hogy legjobb hondás legyen

170722
2015.11.27. 13:58

Az elmúlt futamokhoz hasonlóan jól kezdte az első tesztet Katarban Michelisz Norbert, aki a világbajnok José María López mögött második lett, utána viszont folyamatosan csúszott egyre hátrébb a Honda, így az utolsó, második szabadedzésen már csak a 13. idővel lett legjobb hondás.

A japán csapatnál el is ismerték csütörtökön, hogy teljesen félrementek a beállításokkal, és hogy az időmérőre valami teljesen új, de még ki nem próbált beállítással kell előrukkolniuk, a jelek szerint pedig ez sikerült is. Az első harmadban Michelisz a hatodik időt autózta, így simán jutott tovább a második szakaszba, ahol nagyon sokáig az ötödik, itt is továbbjutást érő helyen állt, ám az utolsó pillanatban a ladás Nicky Catsburg felugrott a harmadik helyre, kiszorítva a szuperpole-ból a Zengő Motorsport magyar versenyzőjét, aki így a hatodik helyről kezdi majd az első, az ötödikről a második futamot.

Michelisz mögül a Citroën kínai versenyzője, Ma Csing-hua indul majd, de ennél fontosabb, hogy az összetettben Michelisz előtt 19 ponttal álló jelenlegi legjobb hondás Gabriele Tarquini csak a 14, míg a Michelisz mögött egy ponttal következő Tiago Monteiro a 11. helyről indul csak, így megnőttek az esélyei arra, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is legyőzze a két gyári Honda-pilótát.

Előzetesen 19 százalék esélyt látott arra a magyar pilóta, hogy meg tudja szerezni majd az összetett ötödik helyét, és bár matematikai esélye még mindig van arra, hogy Mát is megelőzze, inkább arra fókuszál, hogy a legjobb hondás legyen.

Az időmérőt végül José María López nyerte, mögötte a privát citroënes Bennani, majd Sebastien Loeb, Hugo Valente és végül Catsburg következnek.

A futamok 19.30-kor és 20.40-kor kezdődnek majd, így a megszokottól eltérően már pénteken véget ér a verseny, és ezzel az idény is.