Az utolsó magyar király dédunokája egész jó autóversenyző lett

2016.01.16. 22:20

Habsburg Ferdinánd Zvonimir, azaz teljes nevén

Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen, IV. Károly magyar király és Bourbon–Pármai Zita királyné dédunokája, osztrák főherceg, magyar, cseh és horvát királyi herceg

büszkén írta ki a Facebookra, hogy végig vezetve megnyerte a Toyota Racing Series nyitófutamát Új-Zélandon, ami pályafutásának első futamgyőzelme.

A 18 éves herceg 14 évesen kezdett gokartozni az osztrák Speedworld Academy csapatnál, majd több bajnoki cím megszerzése, és három világbajnoki döntő után megkezdte formaautós pályafutását.

2014-ben a Lechner Racinggel debütált a formaautózásban a Formula Renault 1.6 NEC bajnokságban, ahol 100%-os célba érési rátával a bajnokság 4. helyén végzett.

2015 januárjában és februárjában az új-zélandi Toyota Racing Series versenysorozatban állt rajthoz a Victory Motor Racing csapat színeiben, ahol az összetett pontversenyben a 11., míg az újoncok között az 5. helyen végzett, két dobogós helyezést szerezve.

2015-ben aláírt a többszörös bajnok angol Fortec Motorsportshoz. A Formula Renault 2.0 NEC versenyei mellett három Eurocup- és egy ALPS-versenyhétvégén is részt vett. A 2015-ös évadának azonban egy súlyos baleset vetett véget, a NEC bajnokság utolsó két fordulóján már nem is állhatott rajthoz.

Karrierjéről itt olvashat bővebben.