Dögös festést kaptak a zengős Hondák

2016.04.01. 15:28

Bár technikai probléma miatt nem tudtak részt venni a pénteki teszten a Zengő Motorsport pilótái a Paul Ricard-i idénynyitón, de délután bemutatta a csapat Ficza Ferenc és Nagy Dániel autóinak festését.

A neonzöld és fekete mellett kevés fehér és szürke is került az autókra – ez éles váltás a korábbi dizájnhoz képest, legalább akkora, mint amikor a 2010-es kék SEAT-ot egy évvel később a narancs, fekete BMW váltotta. ”Ez a Zengő Motorsport alapszíne, ami még a 90-es évek közepén, végén a csapatot jellemezte. Kicsit azt is szimbolizálja, hogy elölről kezdjük! De annál harsányabban” – írja a csapat honlapján.

img 3426 2
Fotó: Zengő Motorsport

Az viszont egyelőre kérdéses, hogy a pályán mikor mutatkozhat be a két fiatal pilóta, ugyanis a motorokkal komolyabb gond támadt. A csapat által 2015-ben használt erőforrást visszaküldték ugyan átnézésre a Mugennek Angliába, de a cég nem tudta a rendelkezésre álló kevés idő alatt elvégezni a szükséges munkát, míg a svéd NIKA Racingtől megszerzett másik Honda motorját nem is kapták meg a Mugennél, így azt nem engedték ki a pályára.

Így bizonytalan, hogy sikerül-e megoldást találni az idénynyitó hétvégére, de a Zengő Motorsportnál mindent elkövetnek ezért.