Egyedi festésű Hondát kapott Michelisz a gyári csapattól

2016.04.01. 06:49

Egyedi, a gyári hondás csapattársainak autójától eltérő festést kapott Michelisz Norbert Civicje. A magyar túraautós Hondáján szürke váltotta az összes zöld festést, továbbá a fő szponzori helyeken saját hondás feliratokra (Honda Racing, Civic) cserélték a Castrol-logót, ami azért az overallján megmaradt. Nem véletlenül, hiszen míg Tiago Monteirót és Rob Huffot a Castrol Honda World Touring Car Team csapatnév alatt nevezték, addig Micheliszt a Honda Racing Team JAS csapat alatt.

A piros, szürke, fehér festéssel – amiről a garázsból küldött kémfotót Michelisz elsőként az Indexnek – egyébként a WTCC-s gyökereihez kanyarodik vissza a japán gyártó. 2012-ben, amikor még csak a szezon legvégére szálltak be a bajnokságba, hasonló színekkel díszítették Monteiro akkori Hondáját. Ebbe a magyar pilóta egyáltalán nem szólt bele, a Honda döntése volt, hogy a harmadik autóval mit kezd.

De hogy miért is más a csapatnév, és miért lett a zöld helyett szürke minta a kocsin, arról Michelisz mesélt még mielőtt elindult volna a franciaországi szezonnyitóra.

„Nagyon szerettem volna, ha a 2016-os idényre is megmarad az a kapcsolat a Mollal, ami még 2012-ben kezdődött, mert rengeteg pluszt kaptam tőlük az elmúlt években, és hatalmas szerepük volt abban, hogy a zengős csapattal az előző két szezonban előbb összetettbeli negyedik, majd privát első helyet szereztünk. Emellett pedig úgy érzem, hogy a mai világban az az igazán ütős, ha egy keresett versenyző mellett van egy tőkeerős szponzor. Láttam volna értéket abban, hogy ha már nem is egy magyar csapatnál versenyzek, azért megmarad a magyar kötődés, és azért az elmúlt két évben használt piros-fekete festés is nagyon a szívemhez nőtt” – kezdte.

Ezért nagyon sokat tettek a Mollal közösen a holtszezon alatt, hogy bár a Zengő Motorsporttól a gyári Honda-csapathoz igazol, megmaradjon az együttműködés és a kocsi festése. Sokáig úgy is tűnt, hogy ez megoldható, de pár héttel a szezon indulása előtt másképp alakultak a dolgok és emiatt végül a 2016-os szezonra nem sikerült megtartani a kapcsolatot az eddigi szponzorral.

Ami az új színeket illeti, azt sajnálja Michelisz, hogy a zöld lecserélésével eltűnt a magyar zászlóra hajazó színvilág, de a domináns sötétszürke, piros, fehér hármast jobbnak látja kicsit a castrolos festésnél, mert nyersebb, agresszívabb látszatot adnak a kocsinak.