Nem Michelisz árnyékában kell versenyeznünk

297546
2016.04.07. 10:31

A Michelisz Norbert által kitaposott úton haladnának a Zengő Motorsport fiatal pilótái, akik ezzel együtt kihagynák azt, hogy a gyári Honda-szerződésig jutott túraautós utódjainak könyveljék el őket. A WTCC-be nevezett 19 éves Ficza Ferenc és a 17 éves Nagy Dániel, illetve a túraautó Eb-ben (ETCC) induló 21 éves Nagy Norbert a Digi Sport Reggeli Start vendégei voltak csütörtökön.

Azt, hogy ilyen fiatalon már a WTCC-be kerültek, még Nagy Dánielnek és Ficzának sem sikerült teljesen feldolgoznia, mindkettejük számára hirtelen történt minden, ahogy az ETCC-indulás is váratlanul jött Nagy Norbertnek  ő csak két héttel a nevezési határidő lejárta előtt tudta meg, hogy egy kocsi és a hatalmas lehetőség várja a Zengőnél.

Az idei célokról beszélve kifejtették, hogy egyelőre a tanulás és a sorozathoz való alkalmazkodás a fő feladat, hogy a lehető legjobban élni tudjanak ezzel a lehetőséggel, és minél többet kihozzanak azon az úton, amin Michelisz már végigment előttük. Ficza szerint 2016-ban már a pontszerzés is óriási eredmény lenne tőlük, de természetesen azon vannak, hogy a legjobb eredményt érjék el minden hétvégén.

Egymás közti versenyről még nincs szó, segíteniük kell egymást, a rivalizálással majd ráérnek később.

Nagy Norbert kicsit előttük jár, ő már vezetett éles helyzetben a múlt hétvégén a franciaországi idénynyitón – Ficza a két szombati szabadedzést és az időmérőt csinálta végig a Hondától kölcsönkapott, de alaposan leszabályozott motorral –, ahol egy negyedik és egy harmadik helyet szerzett a Super 2000-es kategóriában, így a hat versenyhétvégéből az első után harmadik helyen áll a sorozat összetett versenyében.