Egy csapattársat mégsem lök ki az ember

2016.04.18. 19:49

Hirtelen csődöt mondó rajtelektronika és defekt is hátráltatta a hétvégén Michelisz Norbertet a túraautó-világbajnokság második, slovakiaringi versenyén, de emellett pár kemény, és igen látványos előzésben is benne volt a Honda magyar pilótája.

Az egyik ilyen a fő futamon volt, amikor a három gyári hondás fogta szendvicsbe a négyszeres világbajnok Yvan Mullert a Citroënben. Eredetileg Tiago Monteiro haladt elöl, őt követte a francia, majd jött még két Civic, Rob Huffé és Micheliszé. Amikor Huff és Muller összeértek, Michelisz is odaért lendületből a francia mellé, majd már azt figyelte, van-e helye az angol csapattárs mellett.

Nem volt, a 2012-es világbajnok remekül védekezett, a magyar túraautós pedig nem keménykedett feleslegesen, „úgy vagyok vele, hogy csapattársat nem lök ki az ember, ezért visszasoroltam mögé, és próbáltam nyomás alatt tartani” – írta a két vasárnapi futamot értékelve.

Sokat így sem kellett várnia, hogy elmenjen Huff mellett, aki defekt miatt végül a sóderágyban fejezte be a versenyt. De defekt lesz Michelisz futamának a vége is, igaz, ő még pont be tudott érni a célba, és végül az eközben őt megelőző volvós Thed Björköt is kizárták, így nem vesztett helyet.

A szlovákiai verseny előtt három célt jelölt meg Michelisz: bekerülni az időmérő utolsó harmadába, a legjobb hondás eredményt hozni, és dobogóra kerülni. Előbbi sikerült, utóbbiról a rajtelektronika hibája miatt mindkét futamon lecsúszott, a középsőről pedig úgy véli, hogy ha pontszámban nem is, de pusztán tempóban jobb volt Monteirónál és Huffnál, ami a legjobb előjel a hungaroringi futamok előtt. „Még csak a második forduló ért véget, egyelőre sem a vb-harmadik helyemnek, sem a Monteiróhoz képest meglévő 25 pontos hátrányomnak nincsen komoly jelentősége. Hosszú még a szezon” – zárta az értékelést.