Michelisz a legjobb hondás az edzésen

370716
2016.04.23. 13:04

A két szombati szabadedzés legnagyobb kérdése, hogy vajon tartalékolt-e a Citroën a hungaroringi WTCC-hétvége eddigi szakaszán, vagy valóban gondjaik lehetnek a többiekhez megérkezett, tehát a franciáknak kedvező újabb büntetősúlyok ellenére.

Amíg pénteken Michelisz pályacsúcsot ment a frissen újraaszfaltozott Hungaroringen, addig szombaton már érezhető volt, hogy a szezon harmadik futamára 70 kilós pluszsúllyal megszórt Hondának nem lesz fölénye: a magyar túraautós a délelőtti első edzésen a harmadik, a másodikon az ötödik volt, ám mindkettőn ő érte el a legjobb eredményt a hondások között.

A délelőtti edzést a ladás Gabriele Tarquini, a kora délutánit pedig a volvós Thed Björk nyerte – pont Tarquini, illetve a svéd csapattárs Fredrik Ekblom és a nem gyári Citroënnel induló Tom Chilton előtt.

José María López, a címvédő viszont jelezte, hogy egy negyedik helynél több van a francia márkában, az utolsó, be nem fejezett körének első két szektorában remek időt meg, vélhetően csak megnézte, mire elég a friss beállítás, amivel aztán a 4-kor kezdődő időmérőben támadnak.

Jó hír volt a Zengő Motorsportnak és Ficza Ferencnek, hogy a pénteki biztonsági, leginkább csak ellenőrzésre használt körözés után szombaton a két edzésen összesen 21 kört tudott megtenni, vagyis minden készen áll náluk is az időmérőre.

fp2