Rövid időre veszélybe került Micheliszék hétvégéje, vizsgálták a Hondákat

2016.04.24. 13:07

Szombat késő este sem volt még hivatalos a hungaroringi WTCC-időmérő eredménye, miután a versenyfelügyelők gyanúsnak találtak egy alkatrészt a négy Honda Civicen – mint később kiderült, a fenéklemezzel lehet valami baj. A csapat képviselői hosszasan tárgyaltak az FIA embereivel, ezt vasárnap reggel is folytatták, de nem sikerült megegyezniük, így csak a futam után, a jövő héten várható végleges döntés.

A Honda szerint nem hibáztak semmiben, minden alkatrészük megfelel a szabályoknak, így sem a három gyári pilótának, Michelisz Norbertnek, Rob Huffnak és Tiago Monteirónak, sem a Zengő Motorsport fiataljának, Ficza Ferencnek nem kell büntetéstől tartania, de amíg nem születik határozat, fenn áll a veszélye, hogy a szombati és a vasárnapi eredmények is módosulhatnak.

Végleges döntés hiányában mindkét futam az eredeti rend szerint megy majd le, így a nyitó futamon Michelisz az ötödik, Monteiro a hatodik, Huff a hetedik, a fő futamon pedig Huff a harmadik, Monteiro a negyedik, Michelisz pedig a hatodik helyről rajtol majd.

Szombaton már kiosztottak két fontos büntetést – a MAC3 csapatidőfutam alatt a Citroën és a Lada egy-egy pilótája is 30 másodperces büntetést kapott pályaelhagyás miatt, így a csapatversenyt a Honda nyerte, amennyiben a fenéklemez vizsgálata után ezt el nem veszik tőlük.

Update: a két vasárnapi futam között hivatalosan is közölték a WTCC versenybírói, hogy a szabályoknak megfelelő volt a Hondák fenéklemeze, így minden eredményük hivatalos.