36 ezreden múlt Michelisznek a pole Marokkóban

2016.05.07. 17:20

Remekül indult az átalakított marokkói pályán a versenyhétvége a gyári Honda szempontjából, hiszen pénteken mindhárom versenyzőjük a legjobb négyben volt, sőt, ezt a szombati első edzésen is megismételték, a másodikon a chevrolet-s Tom Coronel piszkált bele annyit, hogy csak a legjobb ötbe fért bele a három Honda. Michelisz Norbert sorban a harmadik, második, negyedik helyeket szerezte meg, ezzel az időmérő előtt minden esélye megvolt a legjobb öt közötti eredményre.

Az időmérőn folytatódott a korábbi trend, a három Honda Tiago Monteiro, Rob Huff, Michelisz Norbert sorrendben az élre állt, és bár menet közben José María López, Yvan Muller és Nicky Catsburg is beszúrt közéjük, a továbbjutás egy másodpercig nem volt veszélyben. A Hondák végül az 1-3-5. helyeket vitték, Michelisz ötödikként, csupán 309 ezredes hátránnyal ment tovább.

A második harmadik Michelisz kezdte a legjobb idővel, de csak 4 ezredet vert Monteiróra. A 15 perc végére csak López tudott jobbat, de ő is csak 4 ezredet javított a magyar idején, így hármójuk mögött Huff, illetve a ladás Nicky Catsburg került be a legjobb öt közé.

Itt hamar kiderült, hogy Catsburg nem tud beleszólni a versenybe, gyenge körrel nyitott, így maradt a három Honda és López. Huff ideje nagyon jó volt, Michelisz csak 36 ezreddel lassabbat tudott, de Monteiro és az argentin címvédő sem volt gyorsabb, így a magyar túraautós megszerezte a második rajthelyet, idei legjobbját, míg Huff a Honda első 2016-os pole-ját szállította.

Ficza Ferenc a Zengő-Hondával a második edzés végén kisebb problémába ütközött, újra a szervóolaj csöpögött a kocsijában, vélhetően ezért nem tudott elindulni az időmérőn. Egyelőre csak azt tudni, hogy a teljes szerkezetet cserélni kellene, ám mivel erre nincs lehetőség, a csapat azért dolgozik, hogy valami megoldással a vasárnapi versenyekre minden rendben legyen.

A csapatidőfutamon viszont némi meglepetésre a Citroën és a Lada is megverte a Hondát – a hármast vezető Michelisz Norbert a hatos kanyarban elkapta a falat, emiatt defektet kapott, és lemaradt a többiektől, ezért kaptak ki a többiektől.

A vasárnapi két futam 13.15-kor és 18.15-kor kezdődik majd.