Micsoda párosgyakorlat világbajnokoktól!

2016.05.09. 10:26

Újra nem okozott csalódást a MotoGP, Le Mans-ban is izgalmas volt a futam, bár a győzelem egyértelmű volt - Jorge Lorenzót nem lehetett utolérni -, a mezőny teli volt előzésekkel.

Ahogy általában, most is Valentino Rossi körül akadt a legtöbb esemény, mivel csak a hetedik helyre kvalifikált, lehetett is erre számítani. Jól rajtolt, hatodiknak fordult - ez nála jó -, de aztán visszaesett egy helyet, és necces manőverekbe kellett belemennie, hogy ne maradjon le még jobban. Az első kör így meglehetősen infarktusközelire sikerült, de végül kijött belőle, és indulhatott a dobogóért.

Moto GP Le Mans France 2016 - első körök

A hetedikről fölelőzte magát a második helyig, Andrea Iannone közben a másodikról kicsúszott, így vele nem volt semmi dolga. Annál nehezebb viszont a második-harmadik helyen motorozó Dovizioso-Marquez-kettőssel.

Rossi overtakes Dovizioso and Marquez - French GP 2016

A futam közepére őket is sikerült megfognia, de ellépni nem tudott, ragadt a Ducati és a Honda is, amíg a lejtős balkanyarban ki nem estek, teljesen egyszerre. Előbb Dovizioso, majd pillanatok múlva Marquez vágódott el, és csúszott a kavicsba. Ritka nagy párosgyakorlat volt.

Az olasz nem tudta folytatni, a spanyol viszont igen, erősen hiányos idommal ugyan, körhátrányban, de 13.-ként befejezte a versenyt, és megmentett pár pontot. Nagyon kellett is neki, mert Lorenzo így is átvette a vezetést tőle a világbajnokságban öt ponttal, a harmadik Rossi 12-vel van lemaradva tőle.