Megvan Kiss Norbert első mercedeses győzelme a kamion-Eb-n

2016.06.11. 20:45

Kiss Norbert, a német Tankpool24-Mercedes címvédő magyar pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság franciaországi Nogaróban zajló versenyhétvégéjének első szombati futamát.

A 31 éves versenyző a délelőtti időmérőn is a leggyorsabb volt, pole pozícióból indulhatott, innen aratott rajt-cél győzelmet, ami figyelembe véve, hogy az idei szezonra főként az élmezőnyhöz való felzárkózás volt a cél, kifejezetten remek eredmény. A második versenyen - a fordított rajtsorrend szabályának megfelelően - nyolcadikként startolt, ezen a hatodik helyen ért célba.

Kiss az MTI-nek azt mondta, mivel motorerőben még nem tudják felvenni a versenyt az MAN-ekkel, kedvez a kamionjuknak a lassabb, kanyarokkal tűzdelt pálya, ez pedig azt is jelenti, hogy ha esetleg nem is sikerül nagy mértékben fejleszteniük, a Hungaroringen már a mostani technikával is eséllyel szállnak majd harcba.

„A rajt eddig gyenge pont volt, de most jól sikerült, volt egy kis szerencsém is, s ahogy egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutottam, már jó esély kínálkozott a győzelemre” - nyilatkozta a kétszeres Eb-győztes Kiss, aki hozzátette: az egész csapat nagyon boldog, rengeteg munkájuk van abban, hogy a tavaly még a mezőny végén kullogó Mercedesszel futamot sikerült nyernie. „Természetesen vasárnap is megcélozzuk a pole pozíciót és a futamgyőzelmet, aztán persze fejlesztjük tovább a kamiont.”