WTCC: vakbélgyanú miatt nem utazhat Argentínába az egyik Zengő-pilóta

2016.08.03. 20:05

Portugáliában ugyan már három magyar volt a rajtrácson a WTCC-ben, hiszen a gyári hondás Michelisz Norbert és az egyedül a szezonnyitóról lemaradó Ficza Ferenc mellett már Nagy Dániel is versenyezhetett, Argentínában, a nyolcadik versenyhétvégén újra csak két magyar indulhat.

Ráadásul elég komoly okból: Ficza vakbélgyanú miatt nem utazott el a Zengő Motorsport csapatával, amelynek indulásakor még kórházban volt és a pontos diagnózisra várt. A hirtelen jött probléma miatt a csapatnak is át kellett szerveznie kicsit az útját, erről, illetve magáról Ficza gondjáról a csapatvezető Zengő Zoltán beszél az alábbi videóban.

Zengő tréfaként felvetette, hogy mivel mindkét autó ott lesz Argentínában, elképzelhető, hogy ő ül be a másikba, bár Nagy Dániel első olyan futamán, amikor egyedül versenyez a WTCC-s Hondával, inkább arra fókuszál majd, hogy minden rendben legyen a 19 éves versenyzőnek.

Az argentin versenyprogram pénteken egy 30 perces, úgynevezett shakedownnal (gyakorlás) indul majd magyar idő szerint késő este, majd szombaton jönnek a szabadedzések és az időmérő (20.00-tól), majd vasárnap a két futam (19.05-től és 20.20-tól).